Een Varken Kopen

Bepaal je eigen duurzame varkensvlees

Bestel het beste vlees van duurzame varkens

Een ideaal dat haalbaar is

Duurzaam varkensvlees in het belang van Biggen, Burgers en Boeren.

Wie een stukje varkensvlees op zijn bord legt, staat niet stil bij de wereld die daar achter zit. In die wereld zijn er varkenshouderijen in vele soorten en maten. In elk geval 300 van deze varkenshouders doen het graag duurzaam. Sinds 1997 vervult Hans Verhoeven daarin een pioniersrol als initiatiefnemer van de Keten Duurzaam Varkensvlees.  Slagerij in 't Veld volgt die lijn graag ook, want wij tonen aan dat ons duurzame vlees zeker niet duurder, maar wel veel beter is dan hetgeen in supermarkten wordt aangeboden. 

Wat heeft de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV) bereikt en wat willen ze nog bereiken?

pietrain

De gefokte varkens zijn het Belgische, Piétrain-ras. Daar werd het tussen 1920 en 1950 bij het plaatsje Piétrain gefokt. Het Piétrain-varken heeft een stevige bouw, dikke billen die er mogen zijn, maar toch een laag vetgehalte. Het is een van de meest gespierde varkensrassen ter wereld, en wat ons betreft de meest smaakvolle. Je herkent hem aan de zwarte vlekken op zijn lijf en kleine, rechtopstaande oren.

 

100% van Nederlandse bodem

Het vlees van duurzaam varkensvlees is 100% Nederlands. Daardoor zijn lange transporten niet nodig en is er geen gesleep met dieren waardoor de dieren gestresst zouden kunnen raken.

 

Dierenwelzijn

Onze varkenshouders gaan voor gezonde varkens met een goed leven. Omdat een gezonde en relaxte moeder zorgt voor gezonde biggen begint dit al bij de zeug. We hebben bijvoorbeeld aanvullende eisen over hoe lang biggen bij de moeder blijven. Dat zorgt voor verminderde stress bij de moeder en het heeft een bewezen positief effect op de gezondheid van het big. Onze dieren leven in goed verzorgde stallen met afleidingsmateriaal, een duidelijk dag en nachtritme, goede ventilatie, hoogwaardig veevoer en gezond water. Punten waarin Nederland voorop loopt, en waar onze varkenshouders nog een stap bovenop doet.

Zoeken

Buienradar

Tegenwoordig is buitenkoken in elk jaargetijde gemeengoed aan het worden. U kunt dus altijd heerlijk buitenkoken en met vrienden en familie rond de buitenkeuken of barbeque genieten van heerlijk vlees. De BUIENRADAR vertelt u of het gunstig is om naar buiten te gaan.

 

 

Lezers online

We hebben 24 gasten en geen leden online

(c)Hofste Consultancy Amsterdam